Confidenţialitate

Sfârșit de săptămână aglomerat pe litoral | AUDIO

Peste 150.000 de turiști își petrec weekendul pe litoral.

Deși de la 1 august, vacanțele la mare sunt și mai scumpe, gradul de ocupare în prima jumătate a lunii este de 100%, conform agențiilor de turism.

Cele mai solicitate sunt hotelurile all inclusive.

În vârf de sezon estival, litoralul este aproape plin. Plajele sunt mai aglomerate ca niciodată.

Gradul de ocupare în hoteluri este de aproape 100%. Iar luna august va fi cea mai aglomerată din această vară. Până la jumătatea lunii, majoritatea hotelurilor sunt rezervate în totalitate, anunță agenția Litoralul românesc.

Ionuț Nedea, directorul agenției, arată că hotelierii de pe litoral au înțeles să-și adapteze serviciile ținând cont de solicitările turiștilor.

„Românii vor să-și securizeze bugetele, motiv pentru care preferă fie pachetele all inclusive, fie variantele de cazare cu două mese pe zi. Astfel că multe unități de pe litoral s-au adaptat din mers și, pentru vârful sezonului estival, au introdus pachete cu demipensiune”, potrivit acestuia.

Este perioada din sezon în care deși prețurile parcă o iau razna, abia mai găsești un loc de cazare.

În contextul pandemiei, oamenii nu se mai uită la bani, vor hoteluri cunoscute ca având servicii bune, spune consultantul în turism Raluca Hatmanu.

„Tarifele în luna august, prin oferta Last Minute pornesc de la 850 de lei/camera pentru un sejur de 5 nopți la o unitate de 2 stele din Costinești, de la 1.075 de lei în Eforie Nord și de la 1.200 lei în Mamaia”, ne-a explicat aceasta.

Cele mai solicitate stațiuni, în luna august, sunt Mamaia, Eforie Nord, Venus și Jupiter, dar și pentru celelalte stațiuni cererea este foarte ridicată.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu