Confidenţialitate

Sfântu Gheorghe: Primăria a demarat un proiect prin care îndeamnă elevii din oraş să meargă la școală pe jos

În ultimii ani, din ce în ce mai mulți copii sunt duși la școală cu mașina de către părinți. Acest fapt nu doar că afectează independența copiiilor, ci contribuie și la aglomerarea traficului și la creșterea nivelului de poluare a aerului din jurul școlilor.

Programul Pedibus, iniţiat de câtre autorităţile locale din Sfântu Gheorghe, reprezintă o alternativă pentru transportul copiilor până la școală și pentru creșterea activității fizice.

Primăria din Sfântu Gheorghe a demarat proiectul deoarece mersul pe jos este cea mai sigură, cea mai sănătoasă și cea mai distractivă metodă de a începe ziua.

Copiii care își doresc să participe la acest program vor fi așteptați în fiecare dimineață de către voluntari, în stațiile marcate din oraș, pentru a fi însoțiți pe jos până la școală.

Programul intitulat simbolic Pedibus se va realiza cu sprijinul unor voluntari adulţi și are ca obiectiv mai ales motivarea copiilor din clasele primare să meargă mai mult pe jos.

Copiii vor fi însoțiți până la școală în fiecare săptămână de către un alt șofer adult de Pedibus (sportivi, actori, politicieni, pedagogi, doctori, șefi de instituții, reprezentanți ai presei, organizații civile, asociații etc.), şi vor urma un traseu prestabilit. În prima săptămână, „șoferii” Pedibus-urilor vor fi sportivi.