Confidenţialitate

IAȘI: Mai mulți pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale

Peste 20 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în timp ce aşteptau la rând să se închine la racla Sfintei Cuvioase Parascheva din baldachinul special amenajat în curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi, au anunţat reprezentanţii SMURD Iaşi.

Coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a informat sâmbătă dimineaţa că în garda de noapte de la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei au fost înregistrate 26 de persoane care au necesitat îngrijiri medicale, notează Agerpres.

“Am trimis la Spitalul Sf Spiridon patru cazuri, din care două fibrilaţii atriale rapide, o suspiciune de sindrom coronarian acut şi o contuzie de umăr. Restul pacienţilor au fost lipotimii, hipertensiuni, dureri de burtă care s-au reîntors la coadă. Alţi trei pelerini au mai ajuns la UPU pentru îngrijiri medicale. Nici unul nu a fost grav”, a declarat Diana Cimpoeşu.

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă din Catedrala Mitropolitană vineri dimineaţa, spre închinarea pelerinilor, cu prilejul hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, care se sărbătoreşte pe 14 octombrie.