Confidenţialitate

Sevil Shhaideh a fost achitată definitiv în celebrul dosar „Insula Belina”

Sevil Shhaideh, fost ministru al Dezvoltării, a fost achitată definitiv, marți, în celebrul dosar „insula Belina”. Este decizia Curții de Apel București, care a achitat mai mulți inculpați, inclusiv pe fostul șef al Consiliului județean Teleorman, Adrian Gâdea.

Insula Belina a fost închiriată de firma Tel Drum, controlată de Liviu Dragnea, iar pe acolo au fost ridicate mai multe construcţii.

Procurorii DNA au susținut că în anul 2013 mai multe părți din Insula Belina și brațul Pavel ar fi fost trecute ilegal din proprietatea statului în cea a județului Teleorman.

Iar la câteva zile aceste părți de aproape 350 de hectare au fost închiriate ilegal unei firme private, Tel Drum, controlată la acea vreme de Liviu Dragnea.

Pe respectivele terenuri au fost ridicate mai multe construcții.

Sevil Shhaideh a fost acuzată de procurori că, pe vremea când era secretar de stat, a inițiat și semnat un proiect de hotărâre de Guvern privind trecerea acelor părți din insulă către județul Teleorman.

Prejuduciul s-ar fi ridicat la zeci de milioane de lei.

Curtea de Apel a menţinut decizia de achitare aplicată anul trecut de Tribunalul Bucureşti. În dosar au fost achitați și alți inculpați, printre care și Adrian Ionuţ Gâdea, fostul președinte al Consiliului Județean Teleorman, acuzat că ar fi atribuit fără licitație concensionarea unei părți din Insula Belina.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Moțiune simplă la adresa ministrului Muncii. Ludovic Orban: „E mai preocupat de doamnele din PSD decât de soarta pensionarilor” | AUDIO