Seria „Harry Potter“ de J. K. Rowling, cea mai râvnită anul acesta la Târgul Internațional GAUDEAMUS – Carte de învățătură

Cea mai râvnită carte a Târgului Internațional GAUDEAMUS – Carte de învățătură, încheiat duminică seară, la Romexpo, a fost seria „Harry Potter“ de J. K. Rowling, de la Editura Arthur, potrivit unui comunicat din partea acesteia.

Premiul a fost stabilit prin votul publicului ales dintre cei 125.000 de vizitatori care au trecut porțile Târgului Gaudeamus pe parcursul celor cinci zile.

Cea mai recentă apariție din serie, bazată pe o nouă poveste originală de J.K. Rowling, John Tiffany şi Jack Thorne, ”Harry Potter şi copilul blestemat” este prima jucată oficial pe scenă. Premiera mondială a piesei a avut loc pe 30 iulie 2016, la un teatru londonez din West End. Acest volum conține scenariul repetiției cu public și invită cititorii să ia parte la un nou episod din saga lui Harry Potter, a prietenilor şi familiei lui.

Cele opt volume din seria „Harry Potter”, care s-au vândut în circa 450 de milioane de copii pe plan mondial şi au stat la baza realizării a opt filme de succes, au fost puse în vânzare şi în format eBook, pe site-ul www.pottermore.com, lansat de J.K. Rowling în 2011.

Seria „Harry Potter” este unul dintre cele mai mari succese editoriale. Adaptarea cinematografică a seriei a avut la fel de mare succes, cu încasări de peste 7 miliarde de dolari.

J.K. Rowling, care înainte de a-şi publica romanele din seria „Harry Potter” era o mamă singură ce trăia din ajutorul social, are o avere de peste un miliard de dolari, potrivit revistei Forbes. Totodată, este considerată una dintre cele mai influente femei britanice şi a fost distinsă cu Ordinul Imperiului Britanic pentru servicii deosebite aduse literaturii pentru tineri, dar şi cu Legiunea de Onoare, în Franţa.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS