Confidenţialitate

Serena Williams va lipsi de la Australian Open

Jucătoarea americană Serena Williams, fostă numărul 1 mondial în tenisul profesionist feminin, a declarat vineri forfait pentru Openul Australiei, unde urma să îşi apere titlul cucerit în 2017, relatează Agerpres.

Sportiva în vârstă de 36 de ani, coborâtă pe locul 22 în ierarhia WTA ca urmare a unei absenţe de aproape un an din circuit, după ce a devenit mamă, consideră că nu are încă nivelul necesar de joc.

Deţinătoare a 23 de titluri de Grand Slam, Serena Williams a revenit luna trecută pe teren, cu ocazia turneului demonstrativ de la Abu Dhabi, fiind învinsă în trei seturi de letona Jelena Ostapenko, numărul 7 mondial şi câştigătoarea ediţiei trecute a turneului de la Roland Garros.

În vârstă de 36 ani, Serena Williams a arătat cu această ocazie că poate evolua din nou la cel mai înalt nivel, însă este departe încă de forma necesară, cu două săptămâni înainte de Openul Australiei (15-28 ianuarie), ultimul turneu pe care l-a disputat în 2017.

“Vreau să joc, însă nu vreau doar să joc, ci vreau să fac mai mult decât atât, iar pentru asta an nevoie de ceva mai mult timp”, a explicat americanca.

Simona Halep este principala favorită la câştigarea Australian Open.

Vineri, românca s-a calificat în finala turneului de la Shenzhen.