Confidenţialitate

Şerban Nicolae, PSD: Eu cred că se va ajunge la moţiune de cenzură | AUDIO

Senatorul social-democrat Şerban Nicolae consideră că devine tot mai posibil scenariul depunerii unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului liberal.

Parlamentarul admite, totuși, că demersul ar putea provoca un blocaj politic.

”Eu cred că se va ajunge la moţiune de cenzură pentru că, în mod evident, acest guvern prin incompetenţă, prin incoerenţă şi prin aroganţă nu face decât rău României şi românilor. E adevărat că situaţia generată de epidemia COVID-19 nu ne pune în situaţia să tratăm ca în timp de pace. E o situaţie neplăcută, demiterea Guvernului nu înseamnă automat că se instalează un nou guvern. Pobabil că domnul Iohannis va tergiversa cât va putea de mult întreaga procedură, probabil va juca din nou ruleta anticipatelor, şi probabil că vom intra într-un blocaj politic, dar, în aceste condiţii, încercăm să atragem atenţia guvernanţilor că ceea ce fac este prost, este incoerent şi face rău românilor”, a declarat Şerban Nicolae, marţi după-amiază, la finalul şedinţei în care s-a dezbătut și adoptat moţiunea depusă împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Senatorul social-democrat a invocat, totodată, ideea unor anchete penale în legătură cu plecările în străinătate ale unor români aflați în zonele de carantină, în perioada stării de urgenţă.

Nicolae susţine că este puţin probabil ca oamenii să fi putut ieşi din zonele aflate în carantină şi ajunge la sute de kilometri distanţă, în condiţiile în care era interzisă circulaţia pe timpul nopţii, fără cunoştinţa unor ministere precum cel al Internelor sau al Transporturilor.

”Probabil că va fi nevoie de anchete ceva mai amănunţite. Nici acum nimeni nu îşi asumă răspundere pentru faptul că oameni au plecat din zone de carantină, de ce s-au permis plecări. Toate aceste măsuri haotice nu se puteau face fără ştirea guvernului (…) Toate aceste lucruri au rămas neclarificate şi probabil că va fi nevoie de anchetă, poate chiar una penală”, a mai afirmat Şerban Nicolae.

Senatul a adoptat, cu 65 de voturi pentru, 25 contra și cinci abțineri, moțiunea simplă inițiată de opoziție împotriva ministrului Marcel Vela.

În document, semnatarii solicitau demisia șefului Internelor, susţinând că prin ordonanţele militare emise a fost luat „un lung şir de decizii contradictorii” şi au fost impuse o serie de interdicţii pe care, ulterior, le-a anulat.

Social-democraţii au mai acuzat că datele despre pandemie au fost „falsificate”.