Confidenţialitate

Șerban Nicolae, propus de PSD pentru șefia Senatului

Șerban Nicolae este alegerea PSD pentru conducerea Senatului, a confirmat acesta.

“Votul va fi mâine în plen, din câte am înțeles. Nu știu cine mai candidează (în afară de mine – n.r.). Vă dați seama că am fost liderul grupului 3 ani și jumătate. Tot ceea ce am decis la grup s-a respectat cât se poate de onest și de bună credință, din proprie inițiativă. Nu a fost niciodată nevoie să îmi iau măsuri de precauție cu proprii colegi.

De altfel cred că activitatea mea în Senat este suficient de bine cunoscută ca să primesc sprijinul colegilor și aparținători altor grupuri parlamentare sau altor partide”, a spus Nicolae, care s-a calificat pentru această candidatură după ce senatorii PSD l-au nominalizat în defavoarea lui Radu Oprea.

Senatul va vota, în plenul de miercuri, președintele forului legislativ. Funcția este deținută interimar de Titus Corlățean. În schimb, PNL o propune pe Alina Gorghiu, iar USR, pe Vlad Alexandrescu.

Postul a rămas vacant după demisia din funcție a lui Teodor Meleșcanu, în urma deciziei Curții Constituționale, care a constatat că fostul ministru de Externe fusese ales ilegal.

Biroul permanent al Senatului a decis, luni, ca votul pentru alegerea șefiei forului legislativ să aibă loc miercuri, care va fi între orele 10.30 și 13.00.