Confidenţialitate

Șerban Nicolae, aluzie la sloganul ”noaptea ca hoții”: Și Mântuitorul a înviat tot noaptea

Senatorul PSD Şerban Nicolae i-a ironizat din nou pe protestatarii din Piața Victoriei. În timpul dezbaterilor din Comisia Juridică a Senatului la proiectul de lege privind grațierea, Șerban Nicolae, care este și președintele comisiei, a făcut o aluzie la sloganul ”noaptea ca hoții”, afirmând că  ”și Mântuitorul a înviat tot noaptea, s-a și născut noaptea”.

Apoi a adăugat ironic că ”toate domnișoarele cu barbă o să protesteze”.

Afirmația a fost făcută la finalul ședinței, în momentul în care senatorul PSD i-a anunţat pe membrii Comisiei juridice a Senatului că următoarea dezbatere la legea graţierii va avea loc miercuri, 19 aprilie, ”pe zi”.

”Având în vedere că aceasta este săptămâna ce precede Învierea…Mă rog, şi Mântuitorul a înviat tot noaptea, s-a şi născut noaptea, toate domnişoarele cu barbă o să protesteze. Vă propun ca următoarea şedinţă consacrată acestei dezbateri (…) să aibă loc miercuri după-amiază (…) Miercuri, 19 aprilie, pe zi, urmează să facem o nouă dezbatere”, a declarat Şerban Nicolae.

Chiar și pe parcursul ședinței, Șerban Nicolae a avut o serie de afirmații ironice la adresa celor care i-au criticat amendamentele la această lege. Între altele, amendamentele prevedeau și grațierea celor condamnați pentru corupție.

Potrivit senatorului PSD, în închisori ar fi 337 de persoane condamnate pentru corupție.

”Mă gândesc foarte serios să adaug la infracţiunile exceptate de la aplicarea graţierii şi faptele de corupţie, astfel încât cele 337 de persoane să nu beneficieze de graţiere şi să nu îngrozească societatea românească cu chipurile lor hâde de infractori periculoşi şi să nu genereze o stare de pericol în societatea românească prin faptul că ar beneficia de un act de clemenţă”, a spus Nicolae, citat de News.ro.

El i-a numit pe cei care au protestat ”pe internet” împotriva propunerilor sale drept ”domnişoare cu barbă”.