Sepp Blatter, vizat de o anchetă a FBI – presă

Președintele demisionar al FIFA, Sepp Blatter, este vizat de o anchetă a FBI, relatează presa de peste ocean.

Potrivit New York Times, ar fi vorba de scandalul de corupție care afectează federația internațională de fotbal.

Elvețianul a demisionat ieri de la șefia FIFA după ce fusese reales vineri pentru al cincilea mandat. Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic a spus că respectă această decizie, în timp ce presa speculează că Blatter s-a retras pentru că ar fi anticipat o eventuală anchetă.

 

Publicația New York Times susţine că Blatter a “încercat de câteva zile să se distanţeze de scandalul în care este implicată FIFA, dar autorităţile speră să obţină cooperarea unor responsabili ai federației inculpaţi pentru corupţie.

De asemenea, ABC News susţine că o anchetă FBI îl vizează direct pe Blatter, citând surse anonime din cadrul Biroului Federal de Investigaţii.

Sepp Blatter a câștigat vineri, la Zurich, al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, după ce contracandidatul său, Prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă.

După 4 zile, elvețianul a anunțat că demisionează.

“Respectăm decizia preşedintelui Blatter de a se retrage şi de a iniţia reformele necesare, precum şi faptul că va lăsa locul unei noi conduceri FIFA pentru a face aceste schimbări”, a declarat Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic.

Blatter este membru al acestui for din 1999, dar va pierde și această funcţie odată cu plecarea de la FIFA.

Succesorul său va fi desemnat în perioada următoarea, într-o ședință a Congresui Excepţional al Federației Internaționale de Fotbal.

FIFA se confruntă cu un uriaş scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi şi şapte oficiali ai forului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS