Separatistii ucraineni incalca armistitiul unilateral declarat de Kiev

3 militari au fost răniţi într-un atac cu mortier care a vizat, noaptea trecută, unul dintre posturile de control din regiunea Doneţk.

Grănicerii ucraineni anunță că separatiştii au ignorat armistițiul unilateral anunțat de Kiev şi au continuat să atace forţele guvernamentale în estul ţării. Între timp, forţele armate din centrul Rusiei au fost plasate în ‘stare de alertă maximă’.

Potrivit serviciului grănicerilor ucraineni, 3 militari au fost răniţi într-un atac cu mortier care a vizat, noaptea trecută, unul dintre posturile de control din regiunea Doneţk. La miezul nopții, intrase în vigoare ordinul preşedintelui Petro Poroşenko de încetare a focului pentru o săptămână.

Liderul de la Kiev s-a aflat, ieri, în regiunea Doneţk, unde a făcut cunoscut planul său de pace care garantează un culoar pentru retragerea mercenarilor, precum şi descentralizarea puterii prin amendamente la Constituţie. Rusia a anunțat imediat că nu crede în sinceritatea armistițiului unilateral.

Kremlinul consideră că, în realitate, este un ‘ultimatum’ adresat separatiștilor pentru a depune armele. În această dimineață, preşedintele Vladimir Putin dat ordin ca forţele armate din centrul țării să fie ‘în stare de alertă maximă’.

Rusia își consolidează totodată prezenţa militară la frontiera cu Ucraina. Sub amenințarea unor noi sancțiuni, Occidentul cere Moscovei să coopereze cu noul regim de la Kiev pentru instaurarea păcii în regiune.