Sentință definitivă în dosarul ”Mită la Poliția Rutieră” din Brăila

Curtea de Apel Galați a decis ca 19 dintre polițiștii din Brăila acuzați de luare de mită să fie condamnați la închisoare cu suspendare, iar trei să fie achitați, la capătul unui proces care a durat aproape cinci ani.

Agenții Poliției Rutiere din Brăila condamnați în dosar au primit pedepse cu suspendare cuprinse între 2 ani – 2 ani și 11 luni de închisoare sub supraveghere.

Ei nu mai au voie să lucreze în Poliție și vor fi destituiți după comunicarea sentinței.

În primă instanță, Tribunalul Brăila decisese să îi achite pe 10 dintre agenții de poliție rutieră acuzați de fapte de corupție, iar pe ceilalți 12 i-a condamnat tot la pedepse cu suspendare.

În 2015, 22 de agenți ai Poliției Rutiere Brăila au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție, sub acuzațiile de luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu și fals intelectual.

Agenții rutieri primeau mită de la șoferi pentru a nu îi amenda, pentru a nu le suspenda permisul sau a nu le întocmi dosare penale.

Ei falsificau procesele verbale de constatare, trecând contravenții mai ușoare, care aveau amenzi mai mici și pentru care nu se impunea suspendarea permisului auto ori cercetarea penală.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS