Senatul a adoptat amnistierea fiscala a mamelor si a pensionarilor intr-o forma extinsa

Senatul a adoptat, luni, poiectul de lege inițiat de Guvern care prevede amnistierea fiscală a mamelor care au primit indemnizaţii pentru creşterea copilului calculate greşit şi a votat un amendament prin care Guvernul va da înapoi banii deja restituiţi de părinţi, în 5 ani, începând cu 1 ianuarie.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunţat în plen că Guvernul a luat în calcul şi restituirea debitelor plătite de părinţi, arătând că aceştia nu au nicio vină pentru că li s-a calculat greşit indemnizaţia şi au dat dovadă că au atitudine civică, restituind aceste sume.

‘Susţinem restituirea debitelor, pentru cei care au plătit, începând cu 1 ianuarie 2011’, a spus Plumb.

Liderul grupului PSD, Ilie Sârbu a anunţat în plen că, potrivit articolului 100 din Regulamentul Senatului, solicită aprobarea pentru a se face un amendament şi în plen.

Potrivit amendamentului, sumele provenite din debitele recuperate, începând cu data de 1 ianuarie 2011 şi până la data intrării în vigoare a prezentei legi se restituie eşalonat, pe o perioadă de cinci ani calendaristici, începând cu 1 ianuarie 2015, prin plăţi anuale egale.

Proiectul de lege va ajunge la Camera Deputaţilor, forul decizional în acest caz.