Senatorul UDMR Attila Verestóy a murit

În vârstă de 63 de ani, senatorul UDMR, Verestoy Attila a încetat din viață, confirmă pentru Europa FM, surse oficiale. Senatorul suferea de o boală incurabilă și urmase un tratament în străinătate.

 

Singurul parlamentar aflat la al optulea mandat, Verestoy Attila a intrat în Parlament încă din 1990 ca membru al Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională și preşedinte al Comisiei Permanente pentru Minorităţi. Ulterior a fost ales pe listele UDMR în fiecare legislatură, ca senator de Harghita.

De profesie inginer, a fost înainte de Revoluție asistent la Institutul Politehnic București și cercetător la Institutul de Cercercetare și Proiectare pentrru Chimie Anorganică și Metale Neferoase.

După 1990, Verestoy Attila a fost omul-cheie al UDMR în negocierile politice pentru intrarea formațiunii la guvernare sau pentru susținerea guvernelor din Parlament.

Controversele apărute de-a lungul timpului au fost legate de implicarea sa în defrișările ilegale din Covasna și Hargita.

Verestoy Attila s-a numărat prinrte cei mai înstăriți parlamentari. Avea terenuri de peste 90.000 de metri pătrați, două case, trei apartamente, bijuterii și tablouri în valoare de 83.000 de euro și numeroase investiții pe bursă.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare