Confidenţialitate

Senatorul Tit Liviu Brăiloiu vrea controlul postărilor de pe Facebook

Senatorul PSD Tit Liviu Brăiloiu a discutat cu ministrul de Interne, Carmen Dan, dacă ar putea fi controlat conținutul de pe cea mai mare rețea socială.

”Nu avem pentru Facebook nici un control. Credeți că guvernul poate iniția acest tip de legislație?”, a întrebat senatorul PSD pe Ministrul de interne în timpul audierilor privind violențele din 10 august.

Carmen Dan și-a arătat ”toată disponibilitatea” pentru o astfel de inițiativă.

“În Codul penal nu sunt sancțiuni pentru calomnii și insulte. Probabil că sunt suficiente, dar pe Facebook suntem singura țară în care se face ce se face în România. Mă uitam în Germania. La un eveniment de familie, s-a urcat cineva pe o masă. Atâta tot, la evenimentul familiei. Acolo cineva a filmat, s-au văzut părțile intime. Sancțiunea pentru așa ceva era de 15 mii de euro și interzicerea folosirii rețelei pe o perioadă de cinci ani. Și pentru ce? Nu vreau să fie nici atât de drastică, dar eu nu mai vreau să văd pe Facebook persoane înarmate care amenință politicieni. Vi se pare normal că cineva să vă insulte în mod constant pe o pagină de Facebook?”, a declarat senatorul pentru portalul G4Media.