Confidenţialitate

Senatorul PSD Nicolae Șerban dă de înțeles că vrea să candideze la șefia PSD

Inițiator al unor proiecte de lege controversate care ar modifica anumite prevederi din Codul de Procedură Penală, social-democratul Nicolae Șerban ar putea candida la șefia PSD.

Senatorul a dat de înțeles, într-o emisiune televizată, că ar dori acest lucru pentru că e de părere că are pregătirea necesară.

Între altele, el a depus în Parlament un proiect de lege care prevede interzicerea cătușelor în cazul celor cercetați pentru corupție.

Senatorul PSD a dat de înţeles că va candida pentru funcţia de preşedinte al partidului, la Congresul care va avea loc luna viitoare.

Șerban Nicolae a declarat, pentru Antena3, că se simte pregătit să conducă cel mai mare partid din România, dar că  preferă să se consulte înainte cu colegii săi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nicolae Șerban este inițiatorul mai multor proiecte de lege controversate.

Anul trecut, dorea ca jurnaliștii care care dezvăluie informaţii din dosare penale să ajungă după gratii.

Ulterior, senatorul PSD a depus o propunere de modificare a Codului de Procedură Penală potrivit căreia suspecții de corupţie pot fi plasaţi cel mult în arest la domiciliu.

Încarcerarea în arestul Poliţiei ar fi devenit astfel imposibilă, înainte de judecarea definitivă a cazului.

Nicolae Șerban ar mai fi dorit, de asemenea, să înterzică utilizarea cătușelor în cazul persoanelor bănuite de corupție.

Senatorul PSD susținea că o astfel de măsură se impune numai în cazul persoanelor care au comis acte de violență.