Senatorul PSD Dan Șova a fost arestat preventiv

Instanța Supremă a decis, în această dimineață, să admită cererea procurorilor DNA de arestarea preventivă a demnitarului social-democrat.

Procurorii anticorupție au contestat măsura arestului la domiciliu luată pe 4 decembrie.

Decizia este definitivă.

Măsura stabilită astăzi de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție a fost pusa deja în aplicare, astfel că Dan Șova este în spatele gratiilor.

Senatorul PSD a fost plasat pe 4 decembrie in arest la domiciliu de Inalta Curte de Casatie si Justitie – în dosarul în care demnitarul este acuzat că ar fi luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora și o firmă de avocatură.

În acest dosar, procurorii DNA il acuza de trafic de influenta in legatura cu un contract de asistenta juridica de la CET Govora.

Cu o zi înainte de a fi reținut, Senatul a avizat cererea DNA privind retinerea si arestarea preventiva a Parlamentarului.

Dan Şova a spus încă de la demararea cercetărilor că este nevinovat şi că DNA nu are suficiente probe care să dovedească faptul că ar fi pus presiune pe fostul director general al CET Govora astfel încât acesta să semneze, în două rânduri, un contract de asistenţă juridică de tip abonament cu o anumită casă de avocatură.

 

 

Dan Șova fusese reținut cu o zi înainte de procurorii anticorupție, după ce Senatul a avizat cererea DNA privind reținerea și arestarea parlamentarului.

Să mai spunem că senatorul social-democrat este judecat în dosarul “Turceni- Rovinari”, alături de fostul premier Victor Ponta.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS