Senatorul Alexandru Cordoș i-ar fi cerut fiicei sale să înapoieze mita, după ce a aflat de perchezițiile de la spitalul unde lucrează soția sa (surse)

Senatorul Alexandru Cordoș i-ar fi cerut fiicei sale să inapoieze o sumă de bani primită ilegal, după ce a aflat de perchezițiile făcute la spitalul din Cluj unde lucrează soția sa.

        Surse judiciare citate de agenția Mediafax susțin că mita era oferită de unul dintre cumpărătorii de influență din acest dosar.   Procurorii DNA au descins joi la Spitalul Judeţean Cluj, pentru a verifica modul în care anumite persoane ar fi fost angajate în instituții publice.

Senatorul a declarat pentru Mediafax că acuzațiile care i se aduc soției sale – potrivit cărora ar fi intervenit pentru angajarea unor persoane – nu sunt adevărate.

Alexandru Cordoș afirmă că soția sa lucrează la departamentul de Resurse Umane al spitalului din Cluj și, din acest motiv, interacționează cu mai multe persoane.

Surse judiciare afirmă însă că parlamentarul i-ar fi cerut fiicei sale, prin telefon, să înapoieze mita unuia dintre cumpărătorii de influență, după ce a aflat de percheziții.

Mihaela Cordoș e bănuită că ar fi promis, în schimbul banilor, că va ajuta cel puţin 8 persoane să obţină locuri de muncă în instituţii publice.

Ea s-ar fi lăudat cu funcţia deţinută de soţul său şi cerea sume de bani cuprinse înse 800 de euro şi 10.000 de lei.

Surse din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj afirmă că soția parlamentarului a făcut parte din mai multe comisii care organizau concursurile de posturi în cadrul unității sanitare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS