Senatorul ALDE Mihai Ruse a fost condamnat la închisoare cu suspendare

Instanța Supremă a stabilit o pedeapsă de un an, 3 luni și 10 zile de închisoare cu suspendare, după ce parlamentarul a fost prins băut la volan, apoi a fugit de polițiști și s-a ascuns în curtea casei sale.

În octombrie 2016, Mihai Ruse, pe atunci primar al comunei Măxineni din județul Brăila, a fost oprit în trafic de polițiști și testat cu etilotestul.

Polițiștii au constatat că acesta consumase alcool și i-au cerut apoi să meargă cu ei la spital, pentru recoltarea de probe biologice.

Însă Mihai Ruse s-a prefăcut că asigură maşina și a plecat în viteză. S-a ascuns în curtea casei sale, de unde nu a mai vrut să iasă. În cele din urmă, s-a predat singur la poliție.

El și-a recunoscut vinovăția și a negociat cu procurorii o pedeapsă cu suspendare.

Instanţa supremă l-a condamnat pe senator la un an închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Mihai Ruse mai are o condamnare definitivă de 6 luni închisoare cu suspendare, primită în anul 2018 într-un alt dosar, în care a fost acuzat de conflict de interese şi fals intelectual.

Cele două pedepse au fost contopite, Instanţa a mai stabilit ca senatorul va sta 3 ani sub supraveghere.

În această perioadă este obligat să frecventeze un program de reintegrare socială şi să efectueze muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti sau Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector 5 Bucureşti.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS