Confidenţialitate

Senatoarea PNL Doina Tudor, reținută de DNA

Senatoarea PNL Doina Tudor a fost reținută, astăzi, de procurorii DNA pentru 24 de ore în dosarul în care este acuzată de complicitate la infracţiunea de luare de mită.

Aceasta l-ar fi ajutat pe fostul soț, Daniel Tudor, fost vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară, să ia mită 200.000 de euro de la omul de afaceri Ilie Carabulea, acționar al Băncii Comerciale Carpatica. În total, Daniel Tudor ar fi luat șpagă 300.000 de euro. Ieri Senatul a aprobat solicitarea DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive în cazul Doinei Tudor.

Ce susțin procurorii DNA

Faptele de complicitate la luare de mită de care este acuzată Doina Tudor s-ar fi petrecut în perioada martie-mai 2013.

Atunci, susțin procurorii, senatoarea l-a ajutat pe fostul ei soț, Daniel Tudor, să primească o mită 200 de mii de euro de la omul de afaceri Ilie Carabulea – acționarul băncii Carpatica. Banii reprezentau o tranșă, întrucât presupusa șpagă era de 300 de mii euro.

Daniel Tudor ocupa atunci funcția de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, iar în schimbul banilor urma să închidă ochii la un control care viza firma de asigurări Carpatica.

În replică, Doina Tudor spunea că se afla în divorţ în perioada despre care vorbesc anchetatorii şi că nu putea să intermedieze mita.

Senatoarea mai susține că se afla atunci în Statele Unite și are cA dovezi pașaportul și biletul de avion.

De menționat că și fostul soț al acesteia are calitatea de inculpat în acest dosar, Daniel Tudor fiind arestat la domiciliu.