Senatoarea PNL Doina Tudor poate fi reținută și arestată preventiv

Senatoarea PNL Doina Tudor poate fi reținută și arestată preventiv. Plenul Senatului a aprobat astăzi solicitarea DNA, votul fiind la limită, 57 de voturi ”împotrivă” și 61 ”pentru”.  Doina Tudor le-a spus colegilor în plen că este nevinovată în dosarul în care este acuzată de complicitate la luare de mită.

Aceasta este acuzată în dosarul fostului său soţ, Daniel Tudor, fost vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară. Doina Tudor le-a spus colegilor că nu avea cum să ia mită în 2013, pentru că în acea perioadă se afla în plin proces de divorț cu Daniel Tudor, după ce a aflat că a fost înșelată. Procurorii DNA spun că Doina Tudor l-ar fi ajutat pe fostul soț să primească 200.000 de euro de la Ilie Carabulea, acționar la Banca Comercială Carpatica.

Daniel Tudor ar fi primit în total 300.000 de euro.

„Nu vă spun ce să alegeţi sau cum să votaţi, dar sper că va fi calea corectă. Am studiat dosarul al Comisia juridică şi, în afara unui denunţ mincinos, nu există nicio probă.” a mai spus Doina Tudor.

Acuzaţiile din dosar sunt bazate pe denunţul unei singure persoane, Marian Ovidiu, care are şi calitate de inculpat, a explicat ea.

De asemenea, senatorul a explicat că se afla în divorţ în perioada despre care se face referire în dosar şi că nu putea să intermedieze mita pentru fostul soţ, care are şi el calitate de inculpat în dosar.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS