Senatoarea PNL Doina Tudor, cercetată sub control judiciar

Senatoarea PNL Doina Tudor va fi cercetată în libertate sub control judiciar. Sentința a fost dată astăzi de Înalta Curte de Casație și Justiție. Doina Tudor este acuzată de  complicitate la luare de mită în dosarul fostului soț, Daniel Tudor, fost vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară.

Judecătorii de la instanța supremă au respins cererea DNA de arestare preventivă a senatoarei Doina Tudor. Decizia nu este însă definitivă și poate fi atacată de procurorii DNA.

La finalul ședinței de judecată, Doina Tudor a spus că este mulțumită de decizie însă că, „până la urmă, procurorul va face contestație”. Senatoarea a vorbit și despre condițiile din arest. ”Sunt condiții cumplite, oamenii sunt politicoși dar condițiile sunt cele pe care le stiți deja”.

Faptele de complicitate la luare de mită de care este acuzată Doina Tudor s-ar fi petrecut în perioada martie-mai 2013.

Atunci, susțin procurorii, senatoarea l-a ajutat pe fostul ei soț, Daniel Tudor, să primească o mită 200 de mii de euro de la omul de afaceri Ilie Carabulea – acționarul băncii Carpatica.  Banii reprezentau o tranșă, întrucât presupusa șpagă era de 300 de mii euro.

Daniel Tudor ocupa atunci funcția de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, iar în schimbul banilor urma să închidă ochii la un control care viza firma de asigurări Carpatica.

În replică, Doina Tudor spunea că se afla în divorţ în perioada despre care vorbesc anchetatorii şi că nu putea să intermedieze mita.

Senatoarea mai susține că se afla atunci în Statele Unite și are cA dovezi pașaportul și biletul de avion.

De menționat că și fostul soț al acesteia are calitatea de inculpat în acest dosar,  Daniel Tudor fiind arestat la domiciliu.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare