Senat: Legea privind carantina și izolarea, la vot final în plen, joi seară, după maratonul de la Comisia juridică

Legea privind condițiile în care pot fi carantinați / izolați pacienții infectați cu Sars Cov2 a ajuns în această seară în plenul Senatului, la dezbateri și vot.

Anterior, astăzi, Comisia juridică a Senatului, după mai multe zile de dezbateri-maraton, a votat proiectul. În această comisie, dezbaterile au început vinerea trecută.

Premierul a discutat azi cu șeful interimar al Senatului care l-a asigurat că proiectul va fi astăzi adoptat.

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ședința de Guvern – care ar fi trebuit să înceapă de la ora 17.00 – a fost amânată, pentru că șeful Guvernului a mers în această după-amiază în Parlament pentru discuții cu aleșii.

Ludovic Orban a declarat după discuțiile din Parlament că Legea privind carantinarea și izolarea va primi în această seară votul final la Senat, după ce a trecut săptămâna trecută de Camera Deputaților.

Guvernul a adoptat aseară hotărârea prin care se prelungește Starea de alertă în România cu încă de 30 de zile, dar fără prevederile legate de carantină. Acestea vor fi adăugate după ce Legea privind carantinarea va primi votul final.

Premierul, după discuția de la Parlament:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Chiar dacă a fost modificată față de forma de la Camera Deputaților, Legea privind carantinarea va permite intervenția autorităților în diverse situații de criză, a precizat șeful Guvernului:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Guvernul s-a reunit ulterior, în ședință, înainte de ora 19.00, pentru a adopta o serie de măsuri economice, timp în care, la Senat, au început dezbaterile în plen privind Legea carantinării și izolării.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS