SENAT: Comisia Juridica respinge solicitarea DNA privind retinerea si arestarea lui Darius Valcov

Comisia juridică a respins cererea DNA de reținere și arestare preventivă a fostului ministru al Finanțelor, după ce s-a înregistrat egalitate. Au fost 5 voturi pentru, 5 împotrivă și o abținere.

Raportul comisiei este însă unul consultativ, astfel că ultimul cuvânt îl va avea plenul Senatului, spune președintele comisiei, Cătălin Boboc – AUDIO.

El adaugă că votul de astăzi ar putea fi interpretat drept o practică în rândul parlamentarilor.

Comisia juridică a Senatului este formată din 11 membri: 5 de la PSD, 5 de la PNL și unul de la UDMR.

Fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, este acuzat de trafic de influenţă după ce ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri, care i-ar fi promis, în schimb, 20 la sută din sumele încasate.

Vâlcov ar fi primit mită aproape două milioane de euro.

Teoretic, plenul Senatului va discuta abia în şedinţa de miercuri, 25 martie, ‘la pachet’, solicitările DNA de arestare preventivă pentru senatorii Dan Șova şi Darius Vâlcov.

Luni, 23 martie, senatorii din Comisia Juridică au amânat votul privind solicitarea DNA de reținere și arestare preventivă în cazul lui Dan Șova.

Motivul: o secretată a întârziat la muncă.

Mai exact, aleșii spun că secretara comisiei Juridice dinSenat – Doina Elena Federovici – nu a venit la timp la serviciu pentru a semna raportul în acest caz.

Astfel că votul s-a amânat până miercuri, spunea – luni – preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Cătălin Boboc.

Vicepreşedintele Senatului, Cristian Dumitrescu – a insistat că semnătura secretarei pe raport era indispensabilă.