Confidenţialitate

Semaforul Moralității, în Deșteptarea | Ai încercat vreodată să aplanezi un confict între doi necunoscuți? Cum s-a încheiat? | AUDIO

Marți am continuat dezbaterile de la Semaforul Moralității, în Deșteptarea, cu întâmplări despre conflicte la care au asistat ascultătorii și felul în care au reacționat.

Ai încercat vreodată să aplanezi un confict între doi necunoscuți? Cum s-a încheiat? – aceasta este întrebarea lansată luni  pe europafm.ro pentru care am analizat împreună, în această dimineață, răspunsurile primite de la voi pe europafm.ro.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Tuff Money” este noua miniserie românească a HBO Europe, în regia lui Daniel Sandu – o productie care vorbeste despre vinovăție, despre nevinovăție și despre moralitate în locuri si in contexte pe care noi le cunoaștem destul de bine.

În română, miniseria se numește „Bani negri (pentru zile albe)„, are 6 episoade – câte unul pe săptămână și pe 22 noiembrie s-a lansat primul dintre ele.

„Bani negri” te face să te gândești la câteva situații și obiceiuri împământenite și pe care le rezumăm adesea prin abordări de genul „las’ că merge și-așa” sau „ce dacă furi, că toată lumea fură”… sau „eu n-am greșit decât cu un lucru mic (ori doar am glumit) – ce dacă au suferit mulți, că nu eu sunt de vină”.

Serialul scris și regizat de Daniel Sandu are în prim plan un jaf pe care îl comit doi oameni obișnuiți, semaforiști într-un oraș de provincie, constrânși de aproape toți cei din jur.

Odata cu lansarea acestei miniserii, HBO România a conceput,împreuna cu compania de cercetare EXACT Business Solutions, ceea ce ar putea fi fie cel mai mare sondaj despre moralitate în societatea românească. Se numește „Semaforul Moralității”. Românii sunt invitați să participe online la testul moralității, rezultatul fiind un profil moral ce poate fi împărtășit cu prietenii.
https://hbogo.semaforulmoralitatii.ro/fa-testul/ . Rezultatele sudiului național Semaforul Moralității sunt disponibile online: https://hbogo.semaforulmoralitatii.ro/vezi-rezultatele/