Confidenţialitate

Selly: Școala nu te pregătește pentru viața reală | AUDIO

Elevii din România petrec prea multe ore la școală și le rămâne puțin timp liber pentru joacă, creativitate și pentru a-și descoperi pasiunile, susține vloggerul Andrei Șelaru, cunoscut sub numele Selly.

El a lansat o scrisoare deschisă adresată autorităților, în care punctează câteva dintre schimbările care ar trebui făcute urgent în sistemul de educație din țara noastră.

Selly a vorbit în emisiunea Deșteptarea despre cât de importante sunt aceste schimbări.

“Sunt foarte multe ore pe care (n.r. elevii), mai ales cei de gimnaziu, le petrec la școală. Gândiți-vă cât de mult se schimbă lumea din jurul nostru, câte lucruri apar, câte meserii dispar.

În tot timpul ăsta, sistemul de învățământ de la noi pare că nu are nicio legătură cu viitorul. E complet orientat către trecut”, a spus Selly, în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În prezent, școala nu te pregătește pentru viața reală, mai spune Selly, care susține că e important ca modul de predare să fie schimbat, la fel și programa școlară, astfel încât accentul să nu mai cadă pe acumularea de informații, ci pe formarea de opinii și încurajarea muncii în echipă.

“Școala nu-ți dă suficiente noțiuni pe care să le folosești în viața reală. Ești foarte ușor de prostit atunci când te duci să iei un credit la bancă sau atunci când te duci la vot”, a completat Selly.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

https://www.facebook.com/SellyOficial/posts/2830506653849341?__cft__[0]=AZXnFRYyYjy0hEJInxbxWoXHEN1-piEb3DVLMV_ZBy36ytb-sxa2zfuBk1hu1ql15WfQRYSMNJ7_WxZ13xf13aPGL8unNqAGjIz5kDdo784C8SPYhXqokdiaLa7WHY3kfW_pcrM-V9PbM4Dls7tnBKrpUNL9Ndtiyi3_E0-D863JCQ&__tn__=%2CO%2CP-R