Confidenţialitate

Selecționerul Iordănescu, după înfrângerea cu Muntenegru: O seară foarte proastă pentru noi. Trebuie să ne asumăm toţi responsabilitatea!

Selecţionerul Edward Iordănescu a admis, sâmbătă seară, că naționala de fotbal a României a făcut un meci slab în înfrângerea suferită cu Muntenegru.

“[Este] clar că lucrurile nu au funcţionat. Nu ne-am angrenat fizic suficient. În prima repiză ne-am putut mişca, dar în a doua a pierdut claritatea, forţa fizică. Este o seară foarte proastă pentru noi!”, a declarat tehnicianul după meci.

“Nu am venit să-mi stric cariera, ci să fac performanţă. Trebuie să ne asumăm toţi responsabilitatea. Ne simţim foarte prost, aşteptam alt angajament, altă energie… Dacă acum nu putem gestiona presiunea şi nu suntem responsabili, ne va fi foarte greu. E un joc negru, trebuie să-l analizăm şi să schimbăm lucrurile”, a adăugat Edward Iordănescu la Prima TV, postul care a transmis partida.

Căpitanul Vlad Chiricheş a declarat că îşi asumă întreaga responsabilitate după ce a greşit la ambele goluri ale adversarilor.

“Greşelile mele au costat echipa şi cred că de asta am pierdut. Ei nu şi-au creat multe ocazii. Da, jocul nostru nu a fost extraordinar, dar ei şi-au creat ocazii doar la cele două greşeli ale mele. Sper ca această înfrângere să aibă un impact în vestiar, iar fiecare dintre noi să îşi dea seama că trebuie să dea mai mult. Să fim mai încrezători. E clar că tricoul naţionalei îţi dă o anumită responsabilitate şi trebuie să fii în cea mai bună formă pentru a ajuta echipa să câştige”, a spus jucătorul.

“Meci foarte prost făcut de noi. Muntenegru a fost mai implicată în joc, mai agresivă. Încercăm să reparăm cu Bosnia ce am stricat aici. Încercăm să dăm ce avem mai bun! Fanii sunt supăraţi, au dreptate, dar poate pot să fie şi ei mai mult alături de noi”, a completat atacantul Denis Alibec.

La debutul în noul sezon al Ligii Națiunilor, România a fost învinsă la Podgorica. Muntenegrenii s-au impus cu 2-0.

Marţi, 7 iunie, România va evolua pe terenul Bosniei şi Herţegovina.

Sâmbătă, 11 iunie, România va primi vizita Finlandei pe stadion Giuleşti din Bucureşti.

Marți, 14 iunie, aceeași arenă va găzdui returul România – Muntenegru.