Confidenţialitate

Selecționerul Iordănescu, după a doua înfrângere cu Muntenegru: Nu văd bine viitorul naţionalei

Selecţionerul Edward Iordănescu le-a cerut scuze suporterilor echipei naționale după a doua înfrîngere suferită cu Muntenegru.

“Am primit confirmări dure că am fost la pământ din punct de vedere fizic. Îmi pare rău pentru public, îmi cer scuze, este un moment trist pentru toţi. Responsabilitatea este a mea, mi-am asumat-o mereu. Ne chinuim să facem o echipă. Nu ne-am ajutat nici noi, nici şansa. Doar atât am putut. Ne-au lipsit Ianis Hagi, Stanciu, Dennis Man… Nu există prea multe lucruri pozitive, trebuie să analizăm bine şi să vedem ce e de făcut. Este un moment greu de digerat, tot ce contează este viitorul României. Eu voi pune mereu pe primul loc interesul României! E frustrant şi pentru mine… realitatea e că s-au creat adversităţi din trecut, vorbim la rece, nu la cald. România primează!”, a declarat tehnicianul la Prima TV.

“În momentul de faţă, cu siguranţă că nu văd bine viitorul echipei naţionale, deoarece concluziile sunt triste. Din păcate a fost şi neşansă pentru că am avut momentele noastre. Şi neşansă a fost şi în seara asta, dar asta nu ne scuză cu nimic. Cred că ar trebui să fim obiectiv şi să tragem nişte concluzii despre joc. Am pierdut toate duelurile, nu a mai putut fi la fel cum am fost cu Finlanda, nu au mai avut intensitate, adversitate, nu am mai câştigat duelurile, nu au mai fost primii la minge, din primele momente am pierdut lupta fizică şi asta a făcut diferenţa”, a mai spus Edward Iordănescu în conferinţa de presă de după meci.

“Eu cred în continuare în această echipă, cred că echipa naţională are marjă de progres, sunt foarte mulţi jucători tineri care vin din spate. Am apelat la o parte dintre ei, mai sunt şi alţii importanţi. Nu va fi uşor indiferent cine va conduce echipa naţională, nu va fi uşor pentru că factorii externi afectează şi până la urmă eu înţeleg şi asta”, a completat selecționerul.

Tehnicianul nu a dorit să facă o paralelă între selecţionata României, care a pierdut acasă cu 0-3 în faţa Muntenegrului şi cea a Ungariei, care a câştigat cu Anglia, în deplasare, cu 4-0.

“Nu aş face o paralelă cu Ungaria, trebuie să ne acceptăm situaţia şi statutul, să tragem concluziile care sunt greu de digerat, sunt triste. Suntem aici, trebuie să vedem ce e de făcut şi să luăm deciziile corecte. Pentru că eu refuz să cred că fotbalul românesc nu are perspective, că nu are potenţial. Dar s-au făcut lucruri pe care trebuia să le facem diferit”, a punctat Iordănescu.

Echipa naţională de fotbal a României a fost învinsă de selecţionata Muntenegrului cu scorul de 3-0 (1-0), marţi seara, pe Stadionul Rapid-Giuleşti din Capitală, într-un meci din Grupa a 3-a a Ligii B din Liga Naţiunilor la fotbal.