Confidenţialitate

Șeful Spitalului de Psihiatrie din Craiova, amendat în urma incendiului de luni

Șeful Spitalului de Psihiatrie din Craiova a fost amendat de Direcția de Sănătate Publică cu 10.000 de lei, în urma incendiului de luni seară, din motiv că nu s-au respectat măsurile de izolare a pacienților.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Dolj spun că pacienta care a incendiat o saltea nu ar fi trebuit să aibă asupra ei nici un obiect care să o pună în pericol, pe ori pe ceilalți pacienți.

În plus, personalul de la Psihiatrie va trebui reinstruit cu privire la aceste proceduri. O anchetă a fost deschisă și de Poliție în acest caz, mai ales, că în urmă incendiului au fost și trei răniți. Este vorba despre medicul de garda și doi rezidenți.

Speriați de fum, aceștia au sărit pe geam, de la etajul 1, deși ar fi avut acces la scări pe care să coboare în siguranță.

Au suferit fracturi ușoare și au fost transportați la Spitalul de Urgență din Craiova pentru a primi îngrijiri medicale.

Ceilalți angajați ai spitalului și pacienții, care se aflau într-un corp de clădire alipit celui în care a izbucnit focul, s-au autoevacuat și nici unul nu a avut de suferit.

Incendiul a provocat mai multe pagube materiale, iar o anchetă a fost anunțată și de autoritatea locală, în subordinea căreia se află clinică.