Confidenţialitate

Șeful Serviciului Permise Suceava, proaspăt instalat în funcție, a demisionat

Polițistul care era împuternicit șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava a demisionat din funcție la mai puțin de două luni de când preluase atribuțiile.

Demisia vine pe fondul lipsei de personal de la acest serviciu ca urmare a anchetei demarată de procurorii DNA în cazul fabricii de permise de la Suceava.

Subcomisarul Alexandru Duțuc și-a anunțat miercuri dimineață decizia de a pleca din fruntea Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava, fără a oferi și explicații.

În prealabil, acesta anunțase că va demisiona dacă nu va găsi soluții concrete pentru suplimentarea personalului.

Criza de oameni a fost adusă în atenție săptămâna trecută, motiv pentru care s-a pus problema ca pe funcțiile de examinatori la proba practică să revină patru din persoanele cercetate penal de DNA.

La începutul acestei săptămâni, procurorii anticorupție le-au interzis celor patru să profeseze ca examinatori, adică exact pe posturile în care ar fi comis faptele penale.

În aceste condiții, numărul examinatorilor pentru proba practică, în special la categoriile C, D și E, a rămas insuficient. S-a ajuns ca programările candidaților pentru cele trei categorii să fie posibile acum doar peste aproape cinci luni.

În cazul în care nu se va găsi personal, eventual prin detașarea unor examinatori din alte județe, activitatea de evaluare a candidaților la proba practică s-ar putea bloca.