Şeful Sectorului Poliţiei de Frontieră Giurgiu – sub control judiciar într-un dosar de şantaj şi cumpărare de influenţă

Şeful Sectorului Poliţiei de Frontieră Giurgiu, Ionuţ Ifrim, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind cercetat într-un dosar de şantaj şi cumpărare de influenţă instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie .

El ar fi cerut fără drept unei persoane 60.000 de dolari dintr-o sumă pe care o transporta legal peste graniţă şi le-ar fi solicitat unor subordonaţi să nu verifice un transport de mărfuri contrafăcute.

Procurorii DNA au dispus cercetarea penală şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu 14 noiembrie, a lui Ionuţ Ifrim, şef al Sectorului poliţiei de frontieră Giurgiu, pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi cumpărare de influenţă.

Potrivit DNA, în 28 aprilie, în condiţiile în care legislaţia românească nu obligă persoanele care traversează graniţele interne ale Uniunii Europene să declare sumele de bani care se află asupra lor, indiferent de cuantum, Ionuţ Ifrim a constrâns o persoană să-i dea suma de 60.000 de dolari din cei 135.000 de dolari pe care îi avea asupra ei şi pe care urma să-i transporte în Bulgaria.

”Inculpatul a luat suma de bani fără să întocmească vreun proces-verbal, ameninţând totodată persoana respectivă că îi va face dosar penal şi că nu o va lăsa să treacă frontiera de stat din România în Bulgaria prin punctul de trecere al frontierei Giurgiu. În cursul lunii mai, după o discuţie purtată cu proprietarul real banilor care ştia că cei 60.000 USD au fost reţinuţi în mod nelegal, inculpatul a restituit suma respectivă în două tranşe”, anunţă DNA.

Totodată, procurorii precizează că, în noaptea de 20/21 mai 2017, Ifrim Ionuţ i-a promis unui agent al Poliţiei de Frontieră Giurgiu mai multe bunuri, pentru ca acesta din urmă, prin influenţa pe care o avea asupra colegilor săi de serviciu, să-i determine să nu controleze nişte transporturi de mărfuri contrafăcute ce urmau să fie tranzitate prin punctul de trecere al frontierei bulgaro-române.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS