Confidenţialitate

Șeful secției ATI de la ”Marie Curie” vorbește despre problemele spitalului și lipsa finanțării | AUDIO

Zeci de copii au murit în ultimii doi ani pentru că medicii de la Spitalul ”Marie Curie” nu au avut resursele necesare sau nu au fost destui pentru a-i salva.

Bilanțul vine de la medicul medicul Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției de Terapie Intensivă de la Spitalul ”Marie Curie”.

Imposibilitatea, că nu ai locuri, personal, finanțare, probleme românești. Au murit în așteptarea unui tratament. Aveau diverse boli.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

UPDATE: Ministerul Sănătății anunță că suplimentează chiar miercuri, 14 octombrie, bugetul alocat secției ATI de la Marie Curie.

Marți seara, ministrul Sănătății a declarat, la TVR, că va face un control la Spitalul ”Marie Curie” după ce medicul Cătălin Cîrstoveanu i-a transmis că 30 de bebeluși au murit din cauza lipsei banilor pentru tratamentele acestora.

Într-un interviu acordat Europa FM, medicul Cătălin Cîrstoveanu spune că toată infrastructura dezvoltată la Marie Curie în ultimii ani a fost făcută cu bani din surse private, pentru că funcționarii din Ministerul Sănătății pasează rezolvarea solicitărilor.

Facem transport mai rapid, facem heliport, se mărește spitalul, se mărește blocul operator. Cum să facem? Din fonduri private, chirurgia cardiacă am făcut-o tot din fonduri private. Pentru heliport avem autorizație să începem să construim într-o săptămână, două. 

Domnul ministru v-a invitat vreodată la discuții?

Am brut ieri să merg la dânsul, dar cred că trebuia să meargă la Guvern. Am fost la direcția medicală să le arăt nevoile noastre, m-a rugat doamna directoare să merg acolo.

Mi-au promis că vom avea finanțare pe anul acesta și anul viitor. Plecând de acolo, m-am oprit la consilieri și i-am întrebat de ce trebuie să îi rog de un an de zile să-mi angajeze un registrator.

Știți ce face un registrator? Te ajută să gestionezi programe naționale, să fii transparent, să nu ai lipsuri. De ce trebuie să aducem noi din afară ajutoare? Nu birocrație, trece așa pe lângă tine prooblema și te mai trezești peste șase luni când zice cineva din presă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

300.000 de persoane donează 2 euro lunar spitalului Marie Curie, bani cu care instituția a reușit să cumpere echipamente pentru tratarea copiilor.

Purtătorul  de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore, anunță un control al instituției la Spitalul “Marie Curie”, care va începe chiar astăzi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.