Confidenţialitate

Ministerul Sănătății promite suplimentarea bugetului alocat secției ATI de la Marie Curie

Ministerul Sănătății suplimentează chiar miercuri, 14 octombrie, bugetul alocat secției ATI de la Marie Curie.

Decizia vine după ce medicul Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției de terapie intensivă de la Spitalul Marie Curie, a declarat că peste 30 de copii au murit în ultimele 34 de luni din cauza lipsei fondurilor, a personalului și a indolenței unor funcționari.

Ministerul Sănătății spune că până acum, în acest an, a alocat tratării copiilor ajunși în stare critică la Marie Curie peste un milion și jumatate de lei. Iar acum, vor fi transferați în conturile spitalului încă 800 de mii de lei.

Dar, va fi început și un control, spune purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore:

“Inspecţia Sanitară de Stat şi Corpul de Control al Ministrului Sănătăţii vor începe un control la nivelul activităţii, inclusiv la nivelul secţiei ATI.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Medicul Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției de terapie intensivă de la Spitalul Marie Curie, a declarat într-un interviu acordat Europa FM că zeci de copii au murit în ultimii 2 ani din cauza lipsei de resurse.

Iar proiectele dezvoltate cu bani privati sunt sabotate de indiferența unor funcționari.

“Facem transport mai rapid, mai facem încă 20 de paturi, în spate se măreşte spaţiul … cu ce bani? Din fonduri private. Am fost la Direcţia medicală, să le arăt care sunt nevoile noastre. Ne-au promis că vom avea finanţare anul acesta şi anul viitor. De un an de zile încercăm să angajăm un registrator. ”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

300.000 de persoane donează 2 euro lunar spitalului Marie Curie, bani cu care instituția a reușit să cumpere echipamente pentru tratarea copiilor.