Confidenţialitate

Șeful Poliției Române a fost demis de premierul interimar

Premierul interimar, Mihai Fifor, a decis, miercuri, să-l demită pe șefului Poliției Române, chestorul Bogdan Despescu.

Demiterea șefului Poliției Române vine după ce, marți seara, premierul interimar Mihai Fifor a făcut o vizită la Ministerul de Interne, unde a avut o discuție pe această temă cu ministrul Carmen Dan.

Mihai Fifor declara că o decizie privind demisia chesterolui Bogdan Despescu o va lua în urma unei analize în cursul zilei de miercuri.

Anterior, ex-premierul Mihai Tudose a refuzat solicitarea ministrului de Interne, Carmen Dan, de a-l demite pe Despescu, în contextul scandalului polițistului acuzat de pedofilie.

După declanşarea scandalului din Poliţia Română generat de cazul poliţistului acuzat de agresiuni sexuale, cele mai recente victime fiind doi copii, ministrul Carmen Dan i-a trimis premierului Mihai Tudose propunerea de schimbare din funcţie a şefului IGPR, Bogdan Despescu.

De asemenea, ea a propus înlocuirea acestuia cu Cătălin Ioniţă.

Propunerea a fost refuzată însă de Mihai Tudose, care i-a cerut lui Bogdan Despescu să îi prezinte, în termen de săptămână, un raport.

Ulterior, Mihai Tudose a acuzat-o pe Carmen Dan că l-a minţit, spunând că nu mai doreşte să mai lucreze cu ea şi că dacă va fi lăsată să îşi dea demisia o va accepta.

Carmen Dan a refuzat să demisioneze, iar acest conflict a generat decizia luată luni de Comitetul Executiv al PSD, care i-a retras sprijinul politic lui Mihai Tudose, acesta demisionând din funcţia de premier.