Confidenţialitate

Șeful Poliției Eforie, bănuit că lua mită pentru a permite comerțul clandestin pe plajă

Șeful Poliției orașului Eforie, Coteanu Cornel Gabriel, este cercetat pentru luare de mită și instigare la abuz în serviciu, după ce ar fi luat bani pentru a tolera comerțul clandestin pe plajă.

„Din probele administrate rezultă că suma primită cu titlul de mită ar fi fost de 300 lei/zi, remiterea banilor fiind făcută o dată la câteva zile, preponderent în zilele de luni și joi ale fiecărei săptămâni, în imediata apropiere a sediului Poliției orașului Eforie.

La rândul său, coinculpatul care ar fi remis în mod periodic banii comandantului Poliției orașului Eforie, i-ar fi colectat, în mod repetat de la persoanele interesate de obținerea protecției pentru activitățile de comerț clandestin. De asemenea, persoana respectivă pretindea și primea bani și pentru presupuse informații despre controalele efectuate de autorități”, se arată în comunicatul DNA.

De asemena, în 10 august 2020, șeful Poliției Eforie i-ar fi solicitat unui agent constatator să înlocuiască măsura amenzii de 1.000 lei, aplicată unei persoane pentru contravenții la regimul rutier, cu sancțiunea avertismentului, măsură pe care numai instanța de judecată o putea dispune.

Șeful Poliției Eforie nu are voie, pe timpul controlului judiciar, să părăsească România și să își exercite profesia de polițist.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu