Confidenţialitate

Șeful Jandarmeriei – pus sub acuzare în dosarul privind protestul din 10 august

Procurorii militari l-au pus sub acuzare pe șeful Jandarmeriei, colonelul Cătălin Sindile pentru complicitate la abuz în serviciu, in dosarul intervenției din 10 august, la mitingul Diasporei.

Colonelul Ionuţ Cătălin Sindile, şeful Jandarmeriei Române, a declarat la ieșirea de la Parchet: “Mi s-a adus la cun calitatea de suspect, mi s-au adus la cunostinta faptele – complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă”.

Şeful Jandarmeriei Române a mai spus că atât în plan personal, cât şi instituţional, are tot interesul să colaboreze cu anchetatorii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La acestă oră, este audiat la Parchetul General prim-adjunctul Jandarmeriei Române, colonel Sebastian Cucoş, care se afla la comanda instituţiei în 10 august. Şi el ar urma să fie pus sub acuzare pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.

În faţa sediului Parchetului General se află mai mulţi protestatari, care au strigat “la puşcărie”. Doi jandarmi l-au luat pe sus pe unul dintre protestatari.