Şeful IPJ Timiş, adjunctul său și primarul din Recaș, reţinuţi pentru abuz în serviciu

Sorin Muntean, Florin Bolbos și Pavel Teodor sunt vizati într-un dosar privind fapte de corupţie comise în perioada 2013 – 2014.Pe parcursul zilei, procurorii anticorupție au ridicat documente și aparatură IT de la mai multe instituții. Cei 3 au fost audiati la DNA Timis.

Seful Poliției Lugoj, Claudiu Chebici, a afirmat că a dat declarație în calitate de martor. La aceasta ora, se mai afla in fata procurorilor șeful Poliției Rutiere Lugoj, Marius Rad.

Potrivit unor documente ale procurorilor, primarul Teodor Pavel este acuzat, printre altele, că ar fi apelat la o parte dintre instituţiile localităţii şi ale judeţului Timiş, pentru îndepărtarea poliţiştilor care sancţionau persoanele protejate de el.

Edilul ar fi intervenit pe lângă şefi de poliţie si pentru a interzice controalele rutiere pe anumite sectoare drumuri, în perioada campaniei electorale prezidenţiale.

Poliţiştii care nu conformau acestei dispoziţii erau mutaţi abuziv sau le erau desfiinţate posturile, iar pentru a-şi îndeplini scopul primarul acţiona şi pe linie politică, apelând la omul de afaceri Gelu Milutinovici şi la reprezentanţi ai Prefecturii Timiş.

Totodată, sursele citate mai spuneau că şefi din Poliţie ar fi luat mită anvelope pentru autoturisme, pentru avansări în grad.