Șeful IPJ Dâmbovița: Ne pare rău că nu am găsit-o vie pe fetiță | AUDIO

Șeful Inspectoratului de Poliție al județului Dâmbovița a prezentat, duminică seara, primele date în cazul fetiței din localitatea Gura Șuţii, care a fost găsită moartă după două zile de căutări.

Trupul neînsuflețit al Mihaelei Adriana Fieraru, în vârstă de 11 ani, se afla pe un câmp, la 2 kilometri de casă.

Sorin Păun și-a exprimat regretul că fetița nu a fost găsită în viață. Comisarul-șef  le-a mulțumit tuturor celor implicați în operațiunea de căutare. Potrivit lui, fiecare locuință din Gura Șuţii a fost verificată de „câte 3 ori”.

„Conducerea Inspectoratului General al Poliției Române ne-a sprijinit cu absolut tot ce am solicitat. În cei 26 de ani de de muncă în Poliție nu am avut sprijin mai mare”, a precizat comisarul-șef.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La o primă examinare, au fost găsite urmă de violență pe cadavru, a precizat prim-procurorul Mihai Dincă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița. Au fost prelevate probe ADN de pe trupul neînsuflețit și dintr-o mașină închiriată de principalul suspect, un cetățean străin, despre care anchetatorii nu au vrut să ofere detalii invocând faptul că cercetarea este în curs.

La momentul actual, este exclusă ipoteza ca vreun membru al familiei copilului să fie implicat.

Mihaela Adriana a plecat vineri de la şcoală şi nu a mai ajuns acasă.

200 de persoane, poliţişti, pompieri, jandarmi, săteni și câini de urmă au căutat-o timp de aproape două zile.

La operațiune au mai fost folosite drone şi un elicopter.

În localitatea Gura Șuţii, sunt montate aproape 40 de camere de supraveghere.

Recent, opinia publică din România a fost îngrozită de cazul celor două fete luate la ocazie, la interval de câteva luni, de un tinichigiu din Caracal. Gherghe Dincă susține că le-a violat, ucis și incinerat în propria curte.

Cazul Alexandrei Măceșanu a scos la iveală un lanț al slăbiciunilor și a generat neîncredere în Poliție și Procuratură. Ancheta, în desfășurare, este cea mai costisitoare din istoria recentă a țării.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS