Șeful IPJ Brașov, Ioan Aron, vrea să iasă la pensie

Șeful Inspectoratului de Poliție Brașov, Ioan Aron, a luat această decizie, în contextul dezvăluirilor făcute de polițistul Marian Godină.

Anterior și sindicatul agenților de poliție i-a cerut demisia lui Aron, după neregulile semnalate de Marian Godină.

Şeful IPJ Braşov, Ioan Aron, şi-a înaintat raportul de pensionare, după ce a revenit din concediul de odihnă. El și-a luat liber la scurt timp după ce poliţistul Marian Godină a publicat mai multe postări la adresa lui.

Înainte de acest anunț, Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie i-a cerut public şefului IPJ Braşov să îşi dea demisia, după dezvăluirile făcute de Marian Godină. Sindicatul a mai cerut demiterea și altor şefi din cadrul poliţiei braşovene. Aron este în fruntea poliției brașovene din 2013. El este acuzat că i-a interzis agentului de la rutieră să mai posteze pe facebook și i-a cerut să-și închidă pagina personală, chiar dacă este apreciată de sute de mii de oameni. Marian Godină a scris între altele și despre presiunile făcute de superiorii săi după ce a reținut un permis de conducere.

În plus, sindicaliştii semnaleaza și faptul că, la Braşov, un agent de poliţie avea 114 atribuţii în fişa postului şi că mai mulţi poliţişti rutieri au fost cercetaţi, suspendaţi sau chiar condamnaţi pe nedrept.

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS