Confidenţialitate

Șeful interimar al Jandarmeriei, audiat în cazul violențelor din 10 august

Colonelul Ionuţ Cătălin Sindile, şeful interimar al Jandarmeriei Române, s-a prezentat, joi, la Parchetul General, în dosarul privind protestul din 10 august.

Colonelul Sindile a stat doar câteva minute în sediul Parchetului General, fără a face declaraţii presei la ieşire. Avocata sa a transmis că va fi făcută o declaraţie la ora 13,00.

Procurorii militari au deschis un dosar penal în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului din 10 august. Peste 770 de plângeri penale au fost înregistrate la Secţia Parchetelor Militare din partea unor persoane care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor la protest.

Reamintim că Ionel Cătălin Sindile, alături de Laurenţiu Cazan,director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, a fost pus sub acuzare de procurorii militari, în urmă cu o săptămână, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals.

Laurenţiu Cazan a fost audiat miercuri în dosarul privind protestul din 10 august.

El a declarat că, “dacă mâine ar fi 10 august”, ar lua aceleași decizii.