Confidenţialitate

Laurenţiu Cazan, la Parchetul General: “Dacă mâine ar fi 10 august, aş lua aceleaşi măsuri”

Laurenţiu Cazan a fost pus sub acuzare de procurorii militari, în urmă cu o săptămână, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals.

În acest context, director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Laurenţiu Cazan, s-a prezentat miercuri la Parchetul General, pentru a fi audiat în dosarul privind protestul din 10 august.

„Au fost controverse destul de mari. Nu au fost declaraţii contradictorii. Am mai avut o declaraţie publică referitoare la aceste evenimente şi la TVR. Aţi văzut infracţiunile de care sunt acuzat. Nu pot să vă dezvălui mai mult. Dacă mâine ar fi 10 august, aş lua aceleaşi măsuri””, a declarat Laurenţiu Cazan jurnaliştilor la ieşirea de la audieri.

În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi penal colonelul Ionuţ Cătălin Sindile, şeful Jandarmeriei Române, colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, prim-adjunct al Jandarmeriei Române și Mihai Dan Chirică, secretar de stat în MAI.