Confidenţialitate

Șeful Gărzii Naționale de Mediu anunță controale, după incendiul de la centrul REMAT din sectorul 6 | AUDIO

Controale la toate centrele REMAT și verificarea modului în care au fost eliberate autorizațiile de funcționare pentru astfel de centre  la doar cîțiva metri de blocuri de locuinţe– asta anunță  șeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, după incendiul de la un centru de colectare a deșeurilor din sectorul 6 :

”Trebuie să ne uităm cum dăm autorizaţii acestor depozite de orice tip care aduc deşeuri periculoase la numai doi metru de clădirile de locuinţe. (…) Funcţionează cu autorizaţie, asta e întrebarea mea, e una de bun simţ, nu trebuie să fii specialist ca să realizezi că astfel de depozite nu au ce căuta între blocuri, e o chestie de bun simţ, de siguranţa cetăţenilor nicidecum de vreo fandoseală de mediu. Nu! Pur şi simplu astfel de locaţii nu a ce căuta între blocuri”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În depozitul din cartierul Militari au ars  cauciucuri, autovehicule dezmembrate, deşeuri de produse electrice şi electrocasnice, imprimante şi tonere, acestea din urmă fiind considerate deşeuri periculoase.

Centrul respectiv a mai fost verificat de inspectorii de mediu în luna martie, în urma unor reclamații făcute de locatarii din blocurile învecinate.

Acum, șeful Gărzii de Mediu București, Viorel Tufeanu, spune că se va verifica în ce măsură centrul respecta toate aspectele legale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.