Confidenţialitate

Șeful Gărzii de Mediu, despre arderile ilegale de la Sintești: Avem o formă de crimă organizată, tolerată de stat | VIDEO

Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, s-a aflat, vineri, la Deșteptarea României, pentru a răspunde întrebărilor lui Cătălin Striblea și ale ascultătorilor Europa FM.

Șeful Gărzii de Mediu spune că, de la preluarea mandatului, respectiv de câteva săptămâni, merge zilnic pe teren cu inspectorii pentru a identifica sursele de poluare:

„Bucureștiul produce, importă și exportă poluare. Sunt mulți alți poluatori pe care noi nu-i vedem și, însumați, au un volum de poluare mare asupra Bucureștiului. Nu există date relevante din teritoriu. Munca noastră este să combatem pluarea, dar și să strângem datele.”

Una dintre principalele surse de poluare din apropierea Capitalei este însă cunoscută. În zona localității Sintești, de exemplu, se ard deșeuri în permanență, lucru care a dus la înăsprirea controalelor, spune Octavia Berceanu, la Europa FM:

„La Sintești mergem tot timpul, în fiecare zi avem un echipaj care merge în ziua respectivă. Nu s-au mai ars deșeuri acolo așa cum se ardeau înainte. Avem o formă de crimă organizată, pe care statul român și autoritățile locale au tolerat-o. Vin camioane cu deșeuri, cu cabluri, cu anvelope, deșeuri cu fracție metalică, materialele sunt incinerate și se extrage fracția respectivă. Am reușit să lichidăm astfel de activități.”

Urmăriți în continuare emisiunea integrală:

Prin acest demers editorial de o amploare fără precedent, Europa FM își propune să scoată la lumină noi perspective și soluții la vechi probleme și să ofere contextul propice unei coeziuni între toți factorii sociali implicați, motivându-i și inspirându-i cu o viziune puternică a unei Românii deșteptate.

Foto: Facebook/Octavian Berceanu