Şeful Finanţelor Publice din Oraviţa, arestat preventiv

Şeful Finanţelor Publice din Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, Costa Goian, reţinut după ce a fost prins în flagrant de procurorii DNA Timişoara când primea mită de la patronul unei firme suspectate de evaziune fiscală, a fost arestat preventiv, joi seară, de Curtea de Apel Timişoara.
Magistraţii Curţii de Apel Timişoara au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Costa Goian, acuzat de trafic de influenţă.
Decizia nu este definitivă, putând fi contestată.
Procurorii DNA Timişoara au dispus reţinerea pentru 24 de ore şi începerea urmăririi penale a şefului Serviciului Fiscal Orăşenesc Oraviţa, Costa Goian, pentru trafic de influenţă.
”În cursul lunii aprilie 2016, suspectul Goian Costa, în calitate de şef al Serviciului Fiscal Orăşenesc Oraviţa, a pretins printr-un intermediar (denunţător în cauză), de la un om de afaceri, suma de 7.000 euro promiţând că-şi va exercita influenţa asupra factorilor de decizie din cadrul ANAF, în sensul de a nu se dispune măsurile legale ce se impuneau a fi aplicate cu ocazia unui control efectuat la firma acestuia din urmă, respectiv sesizarea organelor de urmărire penală cu privire la existenţa infracţiunii de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de aproximativ 100.000 euro”, arătau procurorii.
Potrivit DNA, în acelaşi context, în 27 iulie 2016, prin acelaşi intermediar, Costa Goian a primit efectiv suma de 24.000 lei, din totalul de 30.000 lei pretinşi iniţial (suma de 6.000 lei a fost oprită de către denunţător urmare a unei înţelegeri prealabile cu suspectul), ocazie cu care a fost organizat flagrantul.
Şeful Finanţelor Publice din oraşul Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, Costa Goian, a fost prins în flagrant, miercuri, la Reşiţa, de către procurorii DNA Timişoara când primea bani drept mită de la patronul unei firme suspectată de evaziune fiscală.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS