Şeful Direcţiei IT din cadrul ANAF, trimis în judecată pentru luare de mită

Şeful Direcţiei IT din cadrul ANAF, Ancuţa Anda Macovei, a fost trimisă în judecată, în stare de arest la domiciliu, pentru luare de mită.

Fapta a fost comisă pe vremea când deţinea aceeaşi funcţie în cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor şi ar fi pretins de la doi oameni de afaceri 25% din valoarea unor contracte de mentenanţă software.

Din suma cerută, Macovei Ancuţa Anda a primit, în perioada 2010 – 2014, suma totală de 1.054.721 euro (care include şi contravaloarea unei deplasări în SUA şi alte bunuri materiale de valoare).

În acelaşi context, Macovei a mai primit alte 14 bunuri materiale evaluate la 4.300 euro şi 22.502 lei.

În cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile şi imobile deţinute Macovei Ancuţa Anda, respectiv, asupra sumelor de bani existente în conturile bancare deschise pe numele ei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

În 5 octombrie, procurorii DNA au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Macovei, ulteior aceasta fiind plasată în arest la domiciliu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS