Confidenţialitate

Șeful departamentului tehnic, după problemele cu discursul lui Zelenski din Parlament: „A existat o modificare cu foarte scurt timp înainte” | AUDIO

Două minute din discursul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în Parlament nu s-au auzit din cauza unor parametri modificați, susține șeful departamentului tehnic, Alexandru Tănase.

Potrivit acestuia, vina nu le-ar aparține sunetiștilor parlamentului, ei doar au lucrat cu materialul pe care l-au  primit :

„S-a dorit inserarea unui material media. Ulterior, în timpul ședinței, la momentul în care a fost necesară preluarea speech-ului președintelui Zelenski, în momentul acela s-a descoperit faptul că exista o modificare de parametru, făcută cu câteva minute, cu foarte scurt timp înainte. S-au efectuat în 20 de secunde toate modificările pentru ca discursul să fie transmis în plen și traducerea să fie conformă, lucrând cu partea de emisie în situația în care eram în acel moment.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 Nici traducatorul nu ar fi vinovat pentru cele întâmplate, spune șeful serviciului tehnic de la Parlament. Chiar dacă ar fi existat un al doilea traducator, de rezervă, acest lucru tot nu ar fi putut  salva transmisia.

Vocea traducătorului a intrat peste vocea președintelui ucrainean, a explicat Alexandru Tanase:

„Traducătorul folosit este traducătorul folosit și de Ambasada Ucrainei, a avut discursul președintelui cu două ore înainte. În momentul în care acea modificare de parametru s-a făcut în cadrul sistemului de transmisie, practic vocea președintelui s-a suprapus peste canalul de traducere. Pot să vă asigur că, începând de azi-noapte, împreună cu colegii mei analizăm produsul acesta, nefiind evident nici noi mulțumiți de el. În cazul în care, punctual pentru problema aceasta, o să avem un răspuns, sigur vi-l transmitem.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea