Șeful Consiliului Judeţean Iași, Maricel Popa, urmărit penal pentru abuz în serviciu

PNL şi USR Iaşi cer demisia şefului Consiliului Judeţean, Maricel Popa, șef al PSD Iași, după ce DNA a anunţat punerea acestuia sub urmărire penală pentru comiterea a trei fapte de abuz în serviciu legat de atribuirea unor contracte pentru drumuri.
Împreună cu Maricel Popa e cercetat fostul şef al Direcţiei Judeţene de Drumuri Iaşi Daniel Achiţei (acum consilier personal al preşedintelui Consiliului Județean) şi reprezentantul unei firme.
Grupul consilierilor județeni ai PNL și USR Iaşi consideră că ancheta DNA reprezintă o radiografie clară a ceea ce reprezintă administraţia PSD pentru judeţ: ”corupţie și sărăcie”.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2016-2017 Maricel Popa, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, beneficiind de ajutorul lui Achiţei, a sistat în mod abuziv trei contracte care aveau ca obiect întreţinerea drumurilor judeţene.
În contextul unui scandal mediatic creat în legătură cu lucrările de întreţinere la drumul judeţean 248 A (Iaşi –Voineşti – Ţibăneşti), Maricel Popa a stopat lucrările pe motiv că ar exista nereguli, fără ca această hotărâre să aibă la bază vreo expertiză tehnică.

În plus, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi a determinat excluderea unei societăţi din cadrul asocierilor de firme care câştigaseră două din contractele amintite şi înlocuirea acesteia cu una “agreată”.
Într-unul dintre cazuri, Maricel Popa a produs firmei un prejudiciu de 717.898 de lei.
În celălalt caz, activitatea de dezăpezire a drumurilor judeţene pentru perioada 1 ianuarie – 15 martie 2017 i-a fost retrasă aceleiaşi firme şi preluată în mare parte de către SC Eky Sam SRL,căreia i-a fost creat un folos patrimonial necuvenit de 1.127.563 de lei, mai spun procurorii DNA.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS