Confidenţialitate

Șeful Clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar a decedat, fiind infectat cu coronavirus

Ovidiu Băjenaru, şeful clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a murit infectat cu coronavirus.

În vârstă de 63 de ani, a decedat la Institutul Matei Balş din Capitală.

Acesta era internat de mai bine de o săptămână, fiind infectat cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, Ovidiu Băjenaru ocupa din anul 2000 şi funcţia de prodecan al Facultăţii de Medicină ”Carol Davila” din Bucureşti.

Instituția transmite că a pierdut unul dintre cei mai prețioși reprezentați ai comunității sale academice: „toți neurologii din România îi datorează formarea”.

„Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București a pierdut astăzi unul dintre cei mai prețioși reprezentați ai comunității sale academice.

Profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru, membru corespondent al Academiei Române, Președinte de Onoare al Societății de Neurologie din România, Directorul Departamentului de Neuroștiințe Clinice al Universității noastre și Șeful Diciplinei de Neurologie din cadrul Spitalului universitar din București a fost creatorul unei școli moderne de neurologie, liderul neurologiei românești pentru mai bine de două decenii, căruia toți neurologii din România îi datorează formarea.

Personalitate marcantă a neurologiei la nivel internațional, Profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru a fost un om luminat, a avut viziune, a creat, a muncit continuu, sacrificându-și binele personal în folosul comunității academice și al umanității. Cadrele didactice și studenții Universității noastre aduc, cu respect profund și dragoste, un ultim omagiu Profesorului Băjenaru și sunt alături de familia îndurerată”, transmite universitatea.