Seful CJ Brasov, Aristotel Cancescu, neaga acuzatiile aduse de procurorii DNA

Aristotel Căncescu le-a transmis procurorilor, în cadrul unei conferințe de presă, că toată averea sa a fost făcută legal din acțiunile deținute într-un trust media local.

Proaspăt lăsat în libertate, dar cercetat sub control judiciar pentru fapte de corupție, șeful Consiliul Județean Brașov respinge acuzațiile DNA.

Şeful Consiliului Judeţean Braşov va fi cercetat sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat că a prejudiciat bugetul instituţiei cu zeci de milioane de euro, atribuind contracte publice cu dedicație.

După ce ordonanța de reținere i-a expirat, iar judecătorii au decis să fie cercetat în libertate, Aristotel Căncescu a susținut o conferință de presă în care și-a susținut nevinovăția:’Vreau să vă spun că din funcţia de preşedinte de CJ nu m-am îmbogăţit cu niciun leu. Banii pe care îi am în conturi sunt banii pe care îi găsiţi şi în declaraţia mea de avere. Banii cu toţii provin din vânzarea unor frecvenţe, cu toţii ştiţi că am avut reţeaua Mix, reţeaua naţională, mi-am vândut-o în anul 2007, am aici contractul şi anume 33 de licenţe audiovizuale vândute cu suma de 5 milioane de euro. Nici din media nu m-am îmbogăţit, iar patronii dumneavoastră sigur ştiu prin ce trece presa românească şi cât de greu se supravieţuieşte.’, a mai spus preşedintele CJ Braşov.

Hotărârea Înaltei Curți nu este însă definitvă și poate fi atacată cu recurs.

Aristotel Căncescu este acuzat că a prejudiciat cu milioane de euro bugetul judeţului Braşov prin umflarea valorii unor contracte plătite cu bani publici.

Spre exemplu, un contract de reabilitare a drumurilor, negociat la 9 milioane de lei, a costat în final …100 de milioane, susține DNA.

Președintele Consiliului Județean ar fi luat mită chiar și un teren de tenis, construit în curtea casei sale.