Şeful Biroului Rutier Vaslui şi un comisar-şef din IGPR, arestaţi preventiv

Şeful Biroului Rutier Vaslui, Iulian Munteanu, şi comisarul-şef Mihai Axente de la Direcţia Rutieră a Poliţiei Române au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Tribunalul Vaslui a luat decizia noaptea trecută, la propunerea DNA.

Potrivit procurorilor, Iulian Munteanu l-a corupt pe Mihai Axente să ignore nereguli descoperite la Poliţia Rutieră vasluiană.

Hotărârea instanţei poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Potrivit rechizitoriului, Iulian Munteanu a determinat mai mulți agenți de poliție din subordine să aplice sancțiuni pentru contravenții prevăzute de Codul Rutier mai blânde decât care s-ar fi impus, mergând de la reducerea cuantumului amenzii până la înlocuirea cu avertisment, ori chiar să evite aplicarea vreunei sancțiuni. În unele situații, el a pretins de la conducătorii auto favorizați foloase necuvenite și, totodată, i-a determinat pe subordonați să falsifice procesele-verbale de constatare, în unele situații chiar prin suprascriere, pe baza cărora s-a stabilit natura sancțiunii.

La rândul său, comisarul-şef de poliţie din cadrul IGPR – Direcţia Rutieră, Mihai Axente, a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Procurorii au dispus, de asemenea, punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar faţă de Ioan Vîrlan, şeful Serviciului Rutier judeţean Vaslui, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi instigare la fals intelectual. În aceeaşi cauză, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de subcomisarul de poliţie în cadrul Serviciului Rutier Vaslui, Augustin Brat, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS